Skurk eller helt? Et skråblikk på logistikk- og transportbransjen

Publisert

Næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport, Ole A. Hagen sammen med Silje Skogstad, konserndirektør i Posten Bring.

Flere viktige tema satt på agenda av NHO Logistikk og Transport er oppe til diskusjon under Arendalsuka. I Samferdselsteltet mandag kveld stilte myndigheter, bransjeledere, kommunikasjons- og omdømmeeksperter og politikere opp for å diskutere om bransjen er "skurk eller helt".

Are Kjensli, administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport var klar og tydelig når han åpnet seansen: 
 - Vårt mål har hele veien vært å vise ulike vinklinger av bransjen, både når det gjelder klima, forsyninger under krisetider og omdømmet vårt. 


Programleder Ole A. Hagen introduserte representanter fra Politiet, Posten/Bring, Veøy, Apeland, Ruter og politikere fra Grønn Ungdom og Høyre og kjørte spørsmål og svarrunder med de ulike panelene. 
 - Dette var en annerledes, men viktig seanse i starten av Arendalsuka. Vi var innom en rekke problemstillinger og viktig informasjon om de ulike temaene ble orientert om. 

 - Bransjen er helter på flere områder, blant annet innen bærekraft og integrering, sa Silje Skogstad, konserndirektør i Posten Bring.

 

Logistikk- og transportbransjen blir blant noen sett på som en versting, men det er den som leverer de livsviktige varene som medisiner, melk og brød. Dette er en viktig debatt og det har resultert i flere spørsmål samt åpenhet.
Det er vel og bra, men det gjenstår en viktig jobb fremover. 

Deltakere

  • Christina Thomassen Rooth, Politiet (En bransje full av skurker?)
  • Silje Skogstad, konserndirektør i Posten Bring.
  • Lars Elling Bjaastad, Veøy (En bransje for de usynlige heltene)
  • Ole Christian Apeland, Apeland AS (Hva slags omdømme har bransjen?)
  • Elisabeth Skarbø Moen, kommunikasjonsdirektør i Ruter (Medienes rolle)
  • Sivert August Leirbakk, sentralstyremedlem (Unge Høyre)
  • Frøya Skjold Sjursæther (Grønn Ungdom)

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: