Sammen om en smartere fremtid

Publisert

Fra venstre: vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, adm. direktør PostNord, Robin Olsen, avd. direktør NHO, Øyvind Langeland, adm. direktør i NHO Logistikk og Transport, Are Kjensli, næringspolitisk direktør NHO Logistikk og Transport, Ole A. Hagen, stortingsrepr. Sigbjørn Gjelsvik, adm. direktør Norges forskningsråd, Mari Sundli Tveit, stortingsrepr. Trond Helleland, adm. direktør Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Teknologi og mobilitet i fokus da det tirsdag morgen var klart for Mobilitet 2040 under Arendalsuka. Engasjerte næringslivsledere var sammen med myndigheter og politikere samlet for å diskutere hvordan vi kan øke verdiskapningen i næringslivet, møte fremtidens mobilitetsbehov på en mer effektiv måte og optimalisere infrastrukturen.

Arrangementet ble åpnet av administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid.  På scenen var også representanter fra forskningsrådet, politikere fra Stortinget, vegdirektøren, og toppledere fra næringslivet.


Samarbeid som nøkkel til suksess

Hvordan skal vi løse fremtidens mobilitetsutfordringer er et tema som engasjerer.
Et samlet panel mente at samarbeid vil være avgjørende for å lykkes. Ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt. Og med våre naboland spesielt. 
I fremtiden vil vi kunne forvente oss digitale løsninger som i dag virker utenkelige.


–Det er viktig at alle investeringer er kunnskapsbaserte, understreket Mari Sundli Tveit, administrerende direktør i Norges forskningsråd. Et samarbeid mellom forskningsmiljøer, næringsliv og myndigheter er essensielt for å finne de beste løsningene for fremtidens mobilitet.


Netthandel: En drivkraft for omstilling og mobilitet

-Det blir nok ikke post i butikk, det blir butikk i post, sa Høyre-politiker Trond Helleland, til stor latter fra salen. 
Han påpekte at det er bransjen som vil løse mye av mobilitetsbehovet, men at politikernes rolle fortsatt er viktig.

Robin Olsen, administrerende direktør i PostNord Norge, bekreftet at netthandelen fortsetter å vokse og tar markedsandeler fra tradisjonelle butikker.
–Dette vil påvirke logistikknæringen som i sin tur må investere i infrastruktur for å håndtere flere og mindre pakker, samtidig som butikkleveranser blir færre, sa han.


Transportsektoren som kritisk knutepunkt

Næringspolitisk dirktør i NHO Logistikk og Transport, Ole A. Hagen, ledet diskusjonene gjennom hele arrangementet, og utfordret panelet på å finne de viktige løsningene.
–Transportsektoren i Norge spiller en kritisk rolle i samfunnet og for økonomien. Veier, jernbane, havner og luftfart er sentrale knutepunkter for mobilitet og transport, både nasjonalt og internasjonalt.

–Vi er ikke ferdige her. Vi må nå sikre at dette arbeidet videreføres i kommende statsbudsjett og inn i neste NTP, avsluttet Are Kjensli, administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: