På plass i Panama

Publisert

Fra venstre: Adm. direktør i PostNord og nestleder i NHO LTs styre Robin Olsen, Secretary General for FIATA Stephane Graber, adm. direktør NHO LT Are Kjensli, FIATA president Turgut Erkeskin og næringspolitisk direktør NHO LT Ole Hagen.

FIATA Worlds Congress 2024 ble arrangert 23. til 27. september i Panama City. NHO Logistikk og Transport var representert ved nestleder i styret Robin Olsen (og adm. direktør PostNord), Are Kjensli og Ole Hagen.

– Dette er en viktig arena hvor verdens logistikkaktører møtes for å utveksle erfaringer og diskutere veien videre. Kongressen varte i fire fulle dager i tillegg til interne FIATA møter, med et omfattende program for alle transportformer, handel og digitalisering. Vi opplever stadig bedre konferanseprogram med topper som generalsekretærene i International Transport Forum, World Customs Organizations og to ministre fra Regjeringen i Panama, sier adm. direktør i NHO Logistikk og Transport, Are Kjensli. 

–  Særlig interessant var det å se Panamakanalen på nært hold. Den 80 kilometer lange kanalen sto ferdig i 1914 og står i dag for 6 prosent av verdenshandelen, sier Robin Olsen, nestleder i styret og til daglig adm.  direktør i PostNord.

Ole Hagen leder Working Group Rail for FIATA, og stilte med eget innlegg samt i panelet for multimodal transport, sammen lederne for WG Sea, Jens Roemer (DE), WG Road, Peter Rozek (CZEC) og lederen Mark Bromley (UK).
– Vi utvikler stadig nye løsninger for medlemmene i FIATA. I løpet av neste år vil vi ha klart et arbeid for multimodale korridorer, herunder også en håndbok i hvilke perspektiver og interessenter som må delta i prosessene for å lykkes med å utvikle korridorene, avslutter Hagen. 

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: