NTP vedtatt i Stortinget

Publisert

Stortingets transport- og kommunikasjonskomité har lagt frem sin innstilling for Nasjonal transportplan (NTP) 2022-2033. -Vi konstaterer at Stortinget har vedtatt Nasjonal transportplan med forslag til justeringer heller enn store grep, uttaler næringspolitisk direktør Ole A. Hagen.

Logistikkbransjen i fokus

Stortingets transport- og kommunikasjonskomité har lagt frem sin innstilling for Nasjonal transportplan (NTP) 2022-2033. NTP videreføres i praksis som den foreligger, men det ligger en god del forslag til påplussinger som opposisjonen har blitt enige om. I sum er det imidlertid ikke snakk om mer enn noen prosentpoeng opp fra Regjeringens forslag.  
-Vi konstaterer at Stortinget har vedtatt Nasjonal transportplan med forslag til justeringer heller enn store grep, uttaler næringspolitisk direktør Ole A. Hagen. 


Stortinget ber om ladeinfrastruktur som gjør det mulig å ivareta kjøre- og hviletidsbestemmelser. 

En samlet logistikk- og transportbransje har lenge jobbet for å bedre lade- og fylleinfrastrukturen landet om. NHO Logistikk og Transport har også spilt inn forslaget under høringsprosessen på Stortinget tidligere i år. 
- Stortingets første flertallsvedtak om å sikre ladeinfrastruktur som gjør det mulig å kombinere lading med kjøre– og hviletider er positivt for bransjen, sier Hagen.


Trenger fortsatt fokus på teknologi og digitalisering i samarbeid med næringslivet 

Mobilitet 2040 er et prosjekt som er viktig for NHO LT og bransjen. Prosjektrapporten viser hvor viktig næringsliv og industri er for verdiskapningen. Hagen mener at dette hensynet fortjener et flertallsvedtak. 
- I Innstillingens 420 sider er det flere gode mindretallsmerknader om satsing på automatisert transport, blant annet å be Regjeringen om å konkretisere målene for dette. Det er imidlertid fortsatt et stykke vei å gå før vi har sikret et enda bedre og tettere samarbeid mellom det offentlige og næringsliv og industri. Samarbeid er helt avgjørende for å kunne utnytte infrastrukturen bedre samt sikre økt verdiskapning, sier Hagen. 


Et internasjonalt perspektiv er etterspurt

Mange av NHO LTs medlemsbedrifter har tilknytning til et internasjonalt marked, og strømningen til og fra våre markeder vokser stadig. Næringslivet er avhengig av god infrastruktur til og fra øst/vest i Europa og dette danner grunnlag for verdiskapning i Norge. 
- Det er en stor utfordring at utviklingen av NTP og Stortingets behandling fortsatt har hovedfokus på konkrete, lokale og regionale infrastrukturprosjekter, heller enn å fokusere på internasjonale korridorer, som jo er helt vesentlige for næringslivets konkurransekraft, avslutter Hagen.

Komiteens tilråding oppsummert

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: