Grønn transport og bærekraft i Bodø

Publisert

Fra venstre: Adrianne Ubeda (Holm Shipping AS), Robert Jakobsen (Meyership AS), Kristin Frodahl Rognerud (Rana utvikling/Ace green), Erlend A. Willumsen (Bodø havn), Ole A. Hagen (NHO LT), Derya C. Inan (NHO LT) og Hans Benjaminsen (Th. Benjaminsen AS).

NHO Logistikk og Transport Region Nord inviterte forrige uke til styremøte i Bodø. Her var blant annet grønn logistikk, nasjonale transportplaner og initiativer for å øke godsoverføring på bane i Nord-Norge satt på agenda.

Ole Hagen og Derya Inan fra NHO Logistikk og Transport sentralt deltok i møtet. 

Bodø havn og grønn logistikk 

Bodø havn presenterte sine løsninger for å håndtere logistikkutfordringer i byen. Havnen's arbeid med å integrere bærekraftige løsninger gjennom samarbeid med næringsliv, kommune og fylkeskommune fikk ros:
- Jeg er imponert over hva havna får til, og hvordan de samarbeider med flere aktører for å utvikle bærekraftige løsninger for transport i regionen, sa NHO LT's regionleder i Nord, Adrianne Ubeda. 
 

Nordlandsbanen – en viktig brikke i det grønne skiftet

Nordlandsbanen ble fremhevet som en viktig brikke det grønne skiftet, med behov for oppgraderinger som flere krysningsspor, elektrifisering og økte avganger for å forbedre godskapasiteten. 

- Vi ser potensialet for å overføre mer gods fra vei til bane og redusere utslippene. Næringslivet har behov for grønne, effektive transportkorridorer og løsninger, uttalte næringspolitisk direktør Ole A. Hagen. 

 Ace green, som også deltok på møtet, jobber for å legge til rette for økt godsoverføring på jernbanen. Prosjektet involverer samarbeid mellom havner, næringslivet og fylkeskommunen i Nord-Norge. 

- Ace green er et viktig prosjekt for å utvikle kostnadseffektive og bærekraftige transportløsninger i regionen, sa Robert Jakobsen Meyership AS og styremedlem i NHO LT Nord-Norge.  Det er en viktig del av vår Meyership sin strategi å fremme fossilfri transport. Derfor anser vi slike prosjekter som avgjørende for å nå bærekrafsmålene. 

 - Dette besøket gav oss mye nyttig informasjon som vi vil bruke i arbeidet med det grønne skiftet i alle våre regioner, avsluttet næringspolitisk rådgiver i NHO Logistikk og Transport Derya C. Inan. 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: