Flere gode satsninger, men totalt urealistisk plan

Publisert

Ole A. Hagen i samtale med partileder i MDG, Arild Hermstad.

Partileder Arild Hermstad i MDG la i dag frem Grønn NTP i Stortingets lokaler i Prinsens gate i Oslo. - Det ligger mye bra her, blant annet en mer offensiv satsing på gods på bane og utvikling av havne-Norge samt elfly, sier næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport, Ole A. Hagen

NHO Logistikk og Transport, som bidro i innspillsrunden til MDGs partiprogram i januar, nikker anerkjennende til flere forslag.

– Det ligger mye bra her, blant annet en mer offensiv satsing på gods på jernbane og utvikling av havne-Norge samt elfly, sier næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport, Ole A. Hagen.  – Dessverre er planen mindre bra for satsing på fremkommelighet på vei og for eksport og distribusjon i landet, da alle satsingsområdene skal finansieres ved å kutte i 88 milliarder i riksvegbudsjettet. Det er dessverre totalt urealistisk, sier Hagen.

På plussiden anfører Hagen at det er positivt at MDG har laget en egen, Nasjonal transportplan og det ligger flere muligheter og satsninger som er positivt. Blant annet legges det opp til forsert utbygging av krysningsspor på jernbane og ladeinfrastruktur for tunge kjøretøy.  – Vi er nok langt mer skeptiske til forslag som å legge ned Nye Veier og å si nei til modulvogntog, fordi det styrker vegtransportens attraktivitet, avslutter Hagen.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: