Regjeringen uten næringspolitiske tiltak for transport- og logistikkbransjen

Publisert

- En samlet transport- og logistikkbransje har etterlyst tiltak med bakgrunn i den kraftige økningen i dieselpriser (43 % fra 1.des.) som følge av krigen i Ukraina. I regjeringens redegjørelse i Stortinget i dag, kom det ingenting om tiltak rettet mot vår bransje. Ingenting, sier næringspolitisk direktør, Ole A. Hagen.

- Vi er positive til at Regjeringen følger opp EUs sanksjonspakke, styrker forsvaret og gjør et krafttak for flyktninger og Ukraina. Men vi står altså i fare for at vesentlige deler av norsk næringsliv vil stoppe opp, forsinkes og få kraftige kostnadsøkninger som følge av krigen mot Ukraina og sanksjonene. Vi oppfatter altså at Regjeringen ikke kommer med noe, for å bistå næringslivet. Vi står med andre ord i en situasjon der tiden renner ut for en rekke transport- og entreprenørbedrifter. Vi oppfordrer Stortinget til å ta ansvar for å sikre tusenvis av arbeidsplasser, sier Ole A. Hagen.

- Støre varslet i sin redegjørelse at Regjeringen vil komme tilbake til tiltak rettet mot norsk økonomi i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Bedriftene som er rammet trenger tiltak som virkelig monner nå. En rekke Europeiske land, deriblant Sverige, har allerede fått på plass tiltakspakker. Vi har allerede tatt initiativ til mulige tiltak (kutt i avgiftene, veibruksavgift, CO2-avgift, m.m.) som kan vurderes, i brev av 9. mars. En rekke organisasjoner som representerer mer enn 250 000 arbeidsplasser har sluttet seg til initiativet, avslutter Hagen.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: