Nytt navn, nytt innhold

Publisert

Mangeårig foreleser på Speditørskolen, Ståle Folkvord Hansen, er en viktig ressurs i planleggingen av et nytt og forbedret kompetansetilbud.

Gjennom mange år har Speditørskolen vært en sentral arena for kompetanseutvikling i vår bransje og Ståle Folkvord Hansen, vår dedikerte og engasjerte foreleser, har vært en viktig del av suksessen.

Nå tar vi et stort steg videre med lanseringen av Logistikk- og transportskolen, et oppdatert og mer fremtidsrettet opplæringstilbud.

En hyllest til foreleserne

Kompetanseleder Birgitte er takknemlig og glad for alle de gode ressursene som er tilknyttet NHOs kurstilbud. "Ståle har vært en primus motor for Speditørskolen i mange år, at han ønsker å bli med å utvikle Logistikk- og transportskolen er viktig for oss. Han, sammen med de andre foreleserne som nesten alle jobber i våre medlemsbedrifter, bidrar med relevant kunnskap, praktisk erfaring og engasjement for faget. De er virkelig en stor ressurs for oss i planleggingen av nytt og forbedret kompetansetilbud."

Med en fot i bransjen og en annen i undervisningen, gir foreleserne den kunnskapen og de verktøyene kursdeltakerne trenger for å møte utfordringene i logistikk og transportbransjen. "Vi er overbevist om at kursholdere fra bransjen bidrar til å holde det faglige innholdet i kurset relevant." fortsetter Birgitte.

Hvorfor navneendringen?

Navneendringen fra Speditørskolen til Logistikk- og transportskolen er et viktig grep for å tydeliggjøre hva vi tilbyr. Styret i NHO Logistikk og Transport ønsket et navn som bedre speiler bredden i opplæringen og favner både logistikk og transport som helhet. "Vi ønsket et navn som raskt kommuniserer skolens innhold og relevans, både til medlemmer og andre i bransjen." forklarer Birgitte.

Fleksibilitet gjennom digitalisering

En av de store nyhetene i det oppdaterte tilbudet er en økt satsing på digitalisering. For å møte behovene for fleksibilitet og redusere tiden ansatte er borte fra jobb, blir deler av undervisningen nå tilgjengelig digitalt. Dette gjør det mulig for deltakerne å lære når og hvor det passer dem best.

Ståle er positiv til endringen: "Digitaliseringen gir oss muligheten til å kombinere det beste fra fysiske samlinger og nettbasert læring. Vi sikrer at kvaliteten opprettholdes samtidig som vi tilpasser oss en travel hverdag."

Nye fokusområder: Bærekraft og teknologi

Logistikk- og transportskolen tar også inn nye temaer som preger fremtiden for bransjen.

  • Bærekraft: Innsikt i miljøvennlige løsninger, grønne transportmetoder og hvordan bedrifter kan implementere bærekraftige praksiser.
  • Kunstig intelligens og teknologi: En egen del av undervisningen er viet til KI og andre teknologiske innovasjoner. Dette er områder som blir stadig viktigere for å skape effektive og konkurransedyktige logistikksystemer.

Ståle utdyper: "Ved å legge vekt på både bærekraft og teknologi, sikrer vi at deltakerne våre er rustet til å møte fremtidens krav. Dette er ikke lenger bare 'nice to have' – det er 'need to have'."

Tre gode grunner til å velge Logistikk- og transportskolen

Avslutningsvis deler Ståle sine topp tre grunner til hvorfor dette kurset er et must for alle som jobber med logistikk og transport:

  1. Oppdatert kompetanse: "Har du ansatte du ønsker å satse på, er Logistikk- og transportskolen en effektiv måte å heve kompetansen på."
  2. Bedre lønnsomhet: "Et år på Logistikk- og transportskolen gir ansatte ferdigheter for å utføre jobben riktig. De lærer også hvordan de kan bidra til bedre økonomi og fortjeneste for virksomheten."
  3. Nettverksbygging: "Dine ansatte vil møte kolleger fra hele bransjen, dele erfaringer og bygge verdifulle relasjoner."

Foreleserne i 2025

Logistikk- og transportskolen samarbeider med et sterkt fagteam fra bransjen:

Ståle Folkvord Hansen, Nor Lines: Speditørens rolle, sjøtransport, kombinerte transporter, caser og gruppeoppgaver.

Marte Gro Hansen, Posten Bring: Tollprosesser.

Anette Døhlen, Schenker: Veitransport.

Carl Fredrik Karlsen, CargoNet: Kombinerte transporter.

Christian Lien, konsulent: Incoterms.

Bjørn Røst Kjørmo, Grønt Landtransportprogram: Grønn landtransport.

Mari Budde og Jonas Køhler, DSV: Flytransport og bærekraft i logistikk og transport.

Maria M. Lisiecka, NHO Logistikk og Transport: Lover, rettigheter og ansvar, NSAB og reklamasjon.

Arve Gøperød, Prime Cargo: Vareeiers logistikk, 3PL/4PL og LEAN.

Kirsten Rasmussen, Kuehne + Nagel: Teknologi og KI som arbeidsverktøy for vår bransje.

Christian Ammundrød, DB Schenker: Lønnsom spedisjon og god kundeservice.

Torstein Thorsen fra twoday vil også holde en forelesning om teknologi og kunstig intelligens, med fokus på hva som gjøres i dag, hvordan fremtiden kan se ut, og hvilken innvirkning teknologi og KI vil ha på befrakterens rolle.

Med den nye satsingen på Logistikk- og transportskolen er vi i NHO Logistikk og Transport stolte av å kunne tilby våre medlemmer et moderne, fleksibelt og fremtidsrettet kompetansetilbud.

Oppstart er i januar 2025, og det er fortsatt mulig å melde seg på. Vi gleder oss til å se mange fra bransjen der!

Mer info og påmelding til Logistikk- og transportskolen finner du her!

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: