Sikre et godt arbeidsmiljø med ISO 45001 sertifisering

Publisert

ISO-sertifisering på agenda når NHO Logistikk og Transport var på besøk hos DHL, her representert ved Kvalitets- og Bærekraftspesialist Velin Georgiev. Foto: Celine Thoresen

ISO 45001 er en internasjonal standard for krav til ledelsessystemer for arbeidsmiljø. Målet er å forbedre arbeidsmiljøet, redusere arbeidsrelaterte skader og sykdommer samt skape trygge arbeidsforhold. Stadig flere virksomheter sertifiserer seg, blant disse DHL Global Forwarding.

-Vår administrerende direktør, Mona Juell, som også er styreleder i NHO Logistikk og Transport, leder ved eksempel og viser hvordan logistikkbransjen kan se ut når samarbeid, samsvar og digitalisering går hånd i hånd, sier kvalitets- og bærekraftspesialist i DHL Global Forwarding, Velin Georgiev. I vårt kontinuerlige arbeid for å opprettholde de høyeste standardene for helse og sikkerhet på arbeidsplassen, har vi  utviklet et moderne juridisk register som sikrer samsvar med ISO 45001. Dette gjorde vi i samarbeid med advokat i NHO Logistikk og Transport, Maria Lisiecka. Det var svært nyttig og vi ser frem til videre samarbeid. 

Hva er ISO 45001?

ISO 45001 er en internasjonal standard for ledelsessystemer vedrørende arbeidsmiljø. Den gir en ramme for å identifisere, kontrollere og redusere risikoer knyttet til helse og sikkerhet på arbeidsplassen. Målet er å forbedre arbeidsmiljøet, redusere arbeidsrelaterte skader og sykdommer samt skape trygge arbeidsforhold. 

Hvem kan utstede ISO 45001-sertifikat?

ISO 45001-sertifikatet kan kun utstedes av akkrediterte sertifiseringsorganer. Disse er uavhengige tredjeparter som er godkjent av nasjonale eller internasjonale akkrediteringsorganer, og de gjennomfører grundige revisjoner for å sikre at en organisasjon oppfyller alle kravene i ISO 45001-standarden.

Hvorfor er ISO 45001 viktig for DHL?

Hos DHL setter vi våre ansatte først. Deres sikkerhet og velvære er avgjørende for vår suksess og driftseffektivitet. Ved å implementere ISO 45001, sikrer vi at vi følger den beste håndteringsmåte innen helse og sikkerhet, noe som ikke bare beskytter våre ansatte, men også styrker vår posisjon som en ansvarlig og pålitelig aktør i logistikkbransjen.

Hvordan resonerer ISO 45001 med vår visjon?

DHLs visjon er å være den foretrukne logistikkløsningen for våre kunder og en integrert del av dette er vårt engasjement for bærekraft og ansvarlighet. Sertifisering etter ISO 45001 resonerer med vår visjon ved å fremme en kultur av kontinuerlig forbedring og engasjement for helse og sikkerhet. Dette styrker vår evne til å levere førsteklasses tjenester samtidig som vi ivaretar våre ansattes velferd.

Hvordan kombinerte vi ISO 45001 med vår plikt om industrivern?

Implementeringen av ISO 45001 i synkron med Industrivernet har vært mulig takket være Kvalitets- og Bærekraftspesialist Velin Georgiev, som har gjennomført en totalrenovering av ledelsessystemet ved å følge "Lean-prinsipper". Han har lagt til automatisering og dashbord for å gjøre systemet mer brukervennlig og effektivt. Disse anstrengelsene ble kombinert med kravene i loven for Industrivern. DHL Global Forwarding Norway AS ble revidert, godkjent og brukt som et godt eksempel av Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon (NSO). Dette underbygger vår strategiske tilnærming mot å være en fremragende speditør. 

 

DHL Global Forwarding har allerede oppnådd ISO 9001 for kvalitetsstyringssystemer og ISO 14001 for miljøstyringssystemer. Å legge til ISO 45001 til denne listen forsterker vår forpliktelse til kvalitet, miljø og sikkerhet. Jeg vil oppfordre andre virksomheter til også å ISO-sertifisere seg og ved behov benytte seg av kompetansen som NHO Logistikk og Transport besitter ved spørsmål om ISO-sertifisering eller andre bærekraftskrav som åpenhetsloven, CSRD og liknende, avslutter Georgiev.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: