Logistikkens "do's and don'ts"

Publisert

Hele Bergens JAS-team sammen med advokat Maria M. Lisiecka.

Sist uke var NHO Logistikk og Transport  ved advokat Maria M. Lisiecka på besøk hos JAS, på hovedkontoret i Bergen. Her møtte hun de ansatte for en løs prat om logistikkens "do's and don'ts".

Under besøket ble det drodlet og diskutert rundt flere problemstillinger som eierskap av varer etter ytt erstatning, leveringsbetingelser etter Incoterms, hvilke regler som gjelder for containere som står på havnen, hva er akseptabel risiko, når foreligger det levering med tidsløfte samt andre praktiske rettighetsspørsmål i logistikkhverdagen. 

Maria fremhevet viktigheten av å understreke overfor kunder at man benytter seg av NSAB, både i kontrakt, vilkår for handel på nettsider og i e-postsignaturer. NSAB er speditørens gode, som gjør det mulig å drive næring innen frakt og logistikk, og for å beholde dette gode må markedet benytte seg av NSAB aktivt. 
 - Ofte er ikke ting like klart slik man skulle tro, og andre ganger binder en e-post mer enn en skulle tro, sier Maria. Det er viktig å være bevisst. 

Videre fikk Maria omvisning på kontoret hvor hun blant annet oppdaget hun en veggmontert bjelle. Branch Manager Tonje Malt Devik kunne fortelle at det ringes hver gang man gjør en ny avtale, både stort og smått. 

Daglig leder JAS Norge, Gerdt Meyer demonstrerer hvordan det ringes.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: