Helthjem tok miljøpris-seieren hjem

Publisert

Are Kjensli, adm. direktør i NHO Logistikk og Transport sammen med Daniel Therkelsen Kongstvedt, netthandelsdirektør i Helthjem, Anne-Stine Talseth, direktør for forbrukertjenester i Helthjem og Fredrik Stavik, bærekraftsdirektør i Helthjem og Schibsted Delivery.

Helthjem vant NHO LTs miljøpris 2024. Tildelingen fant sted under Transport & Logistikk i kveld.

Akkompagnert av fanfare, sang og applaus ble Helthjem bedt om å komme til scenen for å motta årets miljøpris.

Administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport Are Kjensli, delte ut prisen på vegne av juryen. Fra Helthjem stilte Fredrik Stavik, bærekraftsdirektør i Helthjem og Schibsted Delivery. Stakvik var også den som mottok maleriet og holdt en kort takketale. Med seg på scenen hadde han med seg Daniel Kongstvedt, netthandelsdirektør i Helthjem og Anne-Stine Talseth, direktør for forbrukertjenester i Helthjem. Hun leder arbeidet med C2C-løsningen.

 

Om prisen

NHO Logistikk og Transport sin Miljøpris er opprettet av styret i NHO LT og deles i år ut for 16. gang.
Prisen har som formål å stimulere til utvikling og spredning av kunnskap om bærekraftige, nyskapende logistikk- og transportløsninger.
Vinneren utvelges av en jury bestående av Kjell Werner Johansen TØI, Ingvild Kilen Rørholt ZERO, Per Øyvind Langeland NHO og Are Kjensli NHO Logistikk og Transport.

Vinneren mottok i år et litografi av Tina Tobiassen, som heter Retning. Kunstnerens malerier betegnes som naiv optimisme, med tro på forandring; det å bryte ut av vaner og ta sats på det ukjente.

5 kandidater ble lagt frem for juryen.

Verdig vinner

Om årets vinner trekkes følgende frem:

  • Nullutslippsløsninger og samdistribusjon: Vinneren har ikke bare gjennomført, men fortsetter å innføre nye nullutslippsløsninger i sin distribusjon. Gjennom samdistribusjon for flere vareleverandører, samler de en «kritisk masse», som effektiviserer logistikkjeden og reduserer utslipp betydelig.

  • Fremmer gjenbruk og sirkulær økonomi: Vinneren har gjort det enkelt for forbrukere å handle brukte varer via C2C-løsninger (Customer-to-Customer), som allerede har et betydelig omfang i Norge. Disse løsningene, iverksatt i samarbeid med plattformer som Finn.no og Tise, bidrar til å redusere avfall og fremme gjenbruk, og har stort potensiale for videreutvikling.

  • Elektriske kjøretøy og fossilfri levering: Med over 400 elektriske kjøretøy i drift, har vinneren redusert CO2-utslipp betraktelig, og har oppnådd fossilfri "last-mile" levering til over én million husstander. Dette er et stort skritt mot å oppnå deres mål om fullstendig nullutslipp innen 2040.

  • Innovativ og miljøvennlig infrastruktur: Vinneren har ny hovedterminal i Vestby som er sertifisert som Miljøfyrtårn og utstyrt med solcelleanlegg som vil bidra til å redusere deres energiforbruk ytterligere. Dette viser deres langsiktige forpliktelse til miljøvennlig drift.

  • Helthjem kombinerer bærekraftige innovasjoner med løsninger som har både sosial og miljømessig innvirkning, og gjør dem til en verdig vinner av Miljøprisen 2024.

 

Vi gratulerer!

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: